Een Haarlems mes, exclusief verkrijgbaar bij Schreuder & Kraan

Het Bavo mes is een inklapbaar zakmes, gemaakt met het hout van dakbalken van de Grote Bavo, (deze balken zijn bij restauratiewerkzaamheden vervangen). Het is een handzaam zakmes. De toevoeging van het stadswapen van Haarlem maakt het helemaal tot een echt Haarlems mes. Een mes voor de Haarlemmers.

Al weer lang geleden, toen Schreuder & Kraan tien jaar bestond, publiceerden wij ons eerste eigen zakmes, de Mug, het mes voor de stad Haarlem. Na de Mug ontstond de stille wens voor een nog uitzonderlijker mes. En nu is deze wens in vervulling gegaan: een bijzonder zakmes gemaakt met het originele hout van de Grote of St-Bavokerk.

Een bijzonder zakmes

Het Bavo mes is niet te groot en ligt, dankzij de afgeronde vormen, goed in de hand. Het is een ideaal zakmes voor onderweg. Je zult er met plezier een appeltje mee snijden. Of een goed mes voor op een kaasplankje… Of om van die heerlijke gedroogde Franse worstjes mee te snijden… Een handzaam en veelzijdig toepasbaar mes. (Om die redenen kan het Bavo mes ook zo maar zijn weg naar de keuken vinden). Zo’n mes wordt een persoonlijke metgezel, een goed stuk gereedschap waar je altijd op kan terugvallen. Gemaakt van het hout van onze Bavo.

Bavo mes, ingeklapt. Vervaardigd uit het originele hout van de Sint Bavo, exclusief verkrijgbaar bij Schreuder & Kraan.

Een kleinood

Haarlem heeft een lange en rijke geschiedenis. De Bavo is het markantste gebouw van de stad Haarlem. Het is bijzonder dat u met dit mes als kleinood een stukje van de essentie van de stad Haarlem bij u kunt dragen.

Zakmes gemaakt met het originele hout van 
de Grote of Sint Bavokerk te Haarlem
Exclusief verkrijgbaar bij Schreuder & Kraan
Heft 11,2 cm lang, 1,8 cm breed.
Lemmet 9 cm, middenspits, met het stadswapen van Haarlem
Gewicht: 75 gram.
Beschaling van XVIe eeuws eikenhout, 
afkomstig uit een dakbalk.
Gravure: 
"IK BEN GEMAAKT MET HOUT VAN DE GROTE OF ST. BAVOKERK"
Prijs: € 145 Bestel het mes hier

Lees hier ons uitgebreide blog over het Sint Bavo mes…