Anders

Begin dit jaar – al voordat we eind maart werden geconfronteerd met de coronamaatregelen van de overheid – hebben we besloten dat we de zaken anders gaan aanpakken. Onze wereld is aan het veranderen, het is logisch om daarin mee te bewegen.

Het consumentengedrag is veranderd

Was de stad vroeger een knooppunt van handel en nijverheid, nu wordt het steeds meer de plek waar men vrijblijvend afleiding en vertier zoekt.
Voor winkeliers betekent dit onder andere dat er minder klanten naar de stad komen of dat deze er met evenementen naar toe gelokt moeten worden. Winkelen kan men tegenwoordig ook thuis, gewoon vanaf de bank.

We zouden kunnen tegenwerpen dat wanneer men een winkel als de onze bezoekt, inspiratie opdoet en dat men er soms op onverwachte vondsten kan stuiten. Maar bestellen via internet is wel zo gemakkelijk- en het gemak wint.

De corona crisis versterkt deze gedragsverandering in de richting van internet. Oude patronen zijn doorbroken. Het is niet realistisch om er van uit te gaan dat dit weer zomaar zal terug veranderen naar een situatie van vóór corona.

Daarnaast zijn de kosten voor het in stand houden van een winkel (lees: de huurprijzen) voor veel winkeliers niet langer in verhouding tot de opbrengsten. Alles in overweging nemende hebben wij besloten met de veranderingen mee te bewegen. Panta rhei, ouden menei; alles stroomt en niets is blijvend.

Zwanenburg, navel van de wereld

We blijven graag doen wat we altijd gedaan hebben, maar we gaan dat in een andere vorm gieten: onze winkel aan de Gierstraat wordt per eind van dit jaar gesloten en Schreuder & Kraan verhuist naar Zwanenburg. Daar wordt onze zaak in een combinatie van winkel + webwinkel voortgezet.
U kunt ons dus gewoon blijven bezoeken.

Zwanenburg is vanaf Haarlem een kwartiertje rijden, gratis parkeren voor de deur, liefst op afspraak.

Webwinkel

Vanaf 2021 zijn wij 24/7 online in onze webwinkel: Schreuder-kraan.shop.