Caraffa acquario pesce arcobaleno

Een bijzondere waterkaraf van Massimo Lunardon uit een serie met diepzeedieren, waarbij het dier onder water gaat wanneer de karaf wordt gevuld.

Massimo Lunardon Regenboogvis

Alles het glaswerk wordt met de hand gemaakt volgens de techniek van het lampblazen. Lunardon gebruikt borosilicaatglas. Dit glas is hittebestendig en heeft een langere levensduur dan de meeste andere glassoorten. Het meeste laboratoriumglaswerk wordt uit boriumsilicaat vervaardigd. Het glas is vaatwasmachinebestendig, kan in de magnetron en is schokbestendig.

Massimo Lunardon, glasblazer en glaskunstenaar, werd geboren in Marostica (Vicenza) in 1964. Na het behalen van zijn diploma Industrial Design aan de Domus academy in 1991, legde hij zich toe op het glasblazen. Zijn carriere begon pas echt in 1988, met de opening van zijn eigen werkplaats, na jaren van leertijd bij diverse glasblazerijen. Zijn passie, om de technische mogelijkheden van glas tot het uiterste te voeren, heeft een rijke en intense samenwerkingsverbanden opgeleverd.

De huidige onderneming werd in 1996 gevestigd in een oude zuivelfabriek: industrieel erfgoed waaraan ze slechts een paar structurele interventies pleegden, om de oude sfeer in stand te houden. Hier konden Massimo en de zijnen zich gezamenlijk technische vaardigheden eigen maken, hun artistieke roeping volgen, passie en avontuur najagen. Hier wordt dagelijks gewerkt aan het perfectioneren van hun kunde, hetgeen zich vertaalt in de evolutie van hun creaties.

De aandacht en het respect voor professionaliteit maakt onderdeel uit van het hele productieproces, van het ruwe materiaal tot het streven naar de kleinst mogelijke belasting van het milieu. Alle medewerkers ondergaan een voortdurende interne opleiding.

De studio was vanaf het begin een ontmoetingspunt voor kunstenaars en ontluikend talent. Talrijke architecten, kunstenaars, ontwerpers en designers wisten de weg naar de werkplaats te vinden, ontvankelijk als deze is voor experimenten en samenwerking.

Massimo werkte samen met vele gevestigde ondernemingen, kunstenaars en designers, zoals Artemide, Driade, Flos, Memphis, Bisazza, Luxit, Metalarte, Tag Heuer, Mont Blanc, Yamagiwa and Zani & Zani, waarvoor hij prototypes en objecten in beperkte oplage creëerde.
Hij produceerde ontwerpen voor talloze designers, onder meer voor Andrea Anastasio, Ron Arad, Aldo Cibic, Javier Mariscal, Marc Newson, Denis Santachiara, Matteo Thun, Bob Wilson, Michele De Lucchi, Sam Baron, Martino Gamper, Jaime Hayon en Andrea Branzi. Daarnaast exposeert hij zijn werk in musea en galleries wereldwijd.

Zoals Massimo aangeeft, hebben deze ervaringen hem veel geleerd. Het vormde vanaf 1992 ook de aanzet tot deelname aan veel solo- en groepsexposities in galeries en musea, om de resultaten van zijn ontdekkingsreis met anderen te delen.
Het delen en doorgeven van zijn kennis doet hij door middel van workshops en, sinds 1998, door het doceren van lamp-blazen aan de Vetroricerca opleiding in Bolzano.

De creaties van Massimo Lunardon worden uitsluitend geproduceerd in de werkplaats in San Giorgio di Perlena in de Veneto, zo’n 3 uur ten noordoosten van Florence, Italië.

Massimo Lunardon karaf "acquario pesce arcobaleno" - collectie Schreuder & Kraan
Massimo Lunardon karaf “acquario pesce arcobaleno”
"Regenboogvis aquarium" door Massimo Lunardon 
Ø 11 cm h. 24,5 cm, gesigneerd; € 179,95