Zwart tafelkleed Tivoli “Onyx”

Met dit diepzwart tafellinnen maakt u een statement. Het is spannend en gewaagd, gestileerd, confronterend en contrasterend, chic en stemmingsvol.

Le Jacquard Français is een toonaangevend bedrijf op het gebied van de tafelcultuur. Het bedrijf zet een eeuwenoude traditie voort, maar wel met de modernste technieken. Le Jacquard Français staat bekend om de zeer fijn geweven stoffen, de geraffineerde ontwerpen en de rijke en subtiele kleurencomposities.

Het bedrijf brengt twee nieuwe collecties per jaar uit en levert aan een internationale clientèle die de kwaliteit en stijl van dit Franse tafellinnen weten te waarderen. Als er iets is waarmee het tafellinnen van Le Jacquard Français zich onderscheidt, dan is het wel het fascinerende gebruik van kleur. Het interessante aan dit ontwerp is misschien juist wel de afwezigheid van kleur.

Op een weefgetouw heten de draden die in de lengte van de stof lopen “kettingdraden”, deze draden kunnen met behulp van haakjes omhooggetrokken worden. De  “inslagdraden” worden dan haaks boven en onder de kettingdraden door geleid. Door de beslissing de inslag bovenlangs of onder een kettingdraad door te leiden, ontstaat een patroon dat aan boven- en onderzijde van de stof zichtbaar is. Zo kan er ook reliëf in de stof worden opgebouwd.
Met een snelheid van 400 à 800 keer per minuut schiet  een spoel tussen de kettingdraden door. Het ontwerp of de tekening op een geweven stof ontstaat mechanisch, door dit weefpatroon. Bij Tivoli bestaat het decor uit de florale patronen die op deze wijze zichtbaar zijn gemaakt.

Le Jacquard Français Tivoli Onyx 
100% linnen 175 x 250 cm € 240
Servetten 50 x 50 cm à € 18,50