De tafelloper Seville Tangerine

Bij ons tafellinnen beperken wij ons tot Le Jacquard Français. Al 130 jaar dragen deze tisseurs hun vakmanschap en inventiviteit – van generatie op generatie – over. Zo ontstond er een internationaal en toonaangevend merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, zijn raffinement en zijn prachtige kleurgebruik.

Bij het woord ambacht denk je allereerst aan oude vaardigheden. Maar bij de huidige vervaardiging van tafellinnen komt zeker niet minder kennis kijken, en het heeft beslist een ander aanzien.

Le Jacquard Français beschikt over 65 weefgetouwen, die 24 uur per dag draaien. Om een voorbeeld te geven: bij de voorbereiding van het weefproces mogen absoluut geen fouten worden gemaakt. Er moeten 6000 à 7000 parallelle draden worden verzameld, die op klossen worden gewikkeld. Deze klossen moeten over de juiste weerstand beschikken, zodat ze tijdens het weefproces niet te strak, maar ook niet te los afwikkelen om zich van een regelmatig weefpatroon te verzekeren. In een kleed van 175 x 250 cm (onze meest verkochte maat) zit wel 30 kilometer draad. Een kijkje in de achtergronden van het fabricageproces doet je beseffen dat je niet zo maar een tafelkleed in je handen hebt.

De Seville tafelloper en de bijpassende servetten verwijzen naar de Spaanse zon en de intrigerende Moorse motieven die er nog in Sevilla te vinden zijn. Warme kleuren en een aansprekend motief. Deze lopers kunnen in elk seizoen op tafel. 

Le Jacquard Français loper Seville Tangerine bij Schreuder & Kraan

Le Jacquard Français loper Seville Tangerine 
100% katoen, 50 x 150 cm à € 54 
Le Jacquard Français servet Seville Tangerine
100% katoen, 58 x 58 cm à € 16,50

Zie ook de tafelloper Seville Citron en Origami Multico.