Draaiende windsculpturen

Deze elegante koperen windspinners zijn exclusief te koop bij Schreuder & Kraan in Haarlem. Verzenden is mogelijk.

Windspinners zijn elegante bewegende windsculpturen. Een zuchtje wind is genoeg om de spinners aan het draaien te krijgen, waardoor een fascinerend en ontspannend visueel effect ontstaat.

Deze kinetische windsculpturen zijn vervaardigd uit puur koper en kunnen het gehele jaar buiten hangen. Zoals met alle koper dat aan de elementen wordt blootgesteld, zal het een natuurlijk verouderingsproces doormaken, met een verkleuring van glanzend naar licht bruin en na vele jaren naar het donkere groen als op een koperen dak.

De gelagerde draaikoppeling draait geruisloos en vrijwel zonder weerstand en zal jarenlang buitenshuis plezier geven. Mocht deze echter na verloop van tijd beginnen te piepen, dan kan hij eenvoudigweg gesmeerd worden. Dat kan met een smeermiddel als WD40.

De spinners worden geleverd met een gratis 22 cm koperen haak waarmee de spinner aan een boomtak, pergola of in begroeiing kan worden gehangen.

De windspinners zullen u het hele jaar door fascineren.

De koperen windsculpturen worden geleverd met een 
kwalitatief zeer hoogwaardige wartel of draaikoppeling en een gratis koperen haak van 22 cm.

Infinity

De “Infinity” draait zijn drievoudige helix met de klok mee. De in zichzelf besloten beweging fascineert en geeft rust.

Infinity h. 61 cm € 75,00

Wind Dancer

De “Wind Dancer” heeft als kern een tweevoudige helix, die in een grotere, tweevoudige helix is gevat. In tegenstelling tot de “Infinity”, waarvan het koper in een hoek is omgezet, is dit model heel vlak gehouden. Wanneer hij draait lijkt het net alsof hij verschijnt en verdwijnt.

De windspinners werden in de Verenigde Staten vervaardigd, maar zijn niet langer in productie. Schreuder & Kraan is de enige winkel ter wereld waar ze nog verkrijgbaar zijn.

Op is op.

Wind Dancer h. 30,5 cm € 55