Ibride wil in alle dingen een gevoelswaarde leggen. En daarbij, tegelijkertijd, onze gebruikelijke waarneming veranderen, door de dingen een geheim leven geven in een spel van dubbele betekenis en -functie. 

Zo zijn de dienbladen schilderijen geworden! Het Franse woord “tableau” betekent immers zowel dienblad als schilderij.  Aan de buitenkant omkaderd door een opengewerkte rand, aan de binnenzijde een indringend portret, als waren het onze voorouders die al dan niet welwillend op ons neerkijken.

Want karakter hebben ze wel, deze denkbeeldige figuren. Ze zijn zeer aanwezig en dringen zich met hun soms toch wel verontrustende karakter aan ons op.

Goupil le Renard door Ibride

Goupil le Renard

De truc van de vos is legendarisch, maar deze populaire fabel bestaat uit twee delen: in het eerste deel trapt de ooievaar in de val van de sluwe vos, maar in de tweede deel trapt de vos in zijn eigen val, dit keer gezet door een ooievaar die slimmer bleek dan gedacht.

Met de keuze van dit bekende verhaal kunnen twee personages met een heel verschillende morfologie met elkaar communiceren. Maar wel met dezelfde ondeugende oogjes, alsof wij medeplichtig zijn…

Dit duo is voortgekomen uit een samenwerking tussen ibride en het Thyssen-Bornemisza Museum.

Materiaal: hogedruklaminaat
H.66 x L.49 cm
Goed water- en hitte bestendig
Vaatwasmachine bestendig
€ 138

Madame la Cigogne

Madame la Cigogne door Ibride
Materiaal: hogedruklaminaat
H.45 x L.34 cm 
Goed water- en hitte bestendig
Vaatwasmachine bestendig 
€ 108