Sologne, elk najaar weer op tafel

Al jaren een populair servies van Gien dat ook nog regelmatig uitbreiding ziet. Zo’n servies dat je, bij het aanbreken van het wildseizoen, met plezier uit de kast haalt. Het servies verbindt zich met de sfeer en de rituelen van het seizoen.

Hier getoond op een dinerbord Songe, ook van Gien.

Songe

is geïnspireerd op een droom over een onbereikbare ideale plek die de verbeelding prikkelt. Verlangen wijst de weg en de verbeelding doet de rest…. Met dit ontwerp van Isabelle de Borchgrave presenteerde Gien een geraffineerd, elegant en tijdloos servies, dat zich goed laat combineren met de andere collecties van Gien.

Dessertbordje Gien Sologne € 29,00
Dinerbord Gien Songe € 28,25

Geschiedenis
Gien: het kan haast niet Franser. En toch werd dit bedrijf in 1821 opgericht door een Engelsman, Thomas Hall. Hij wilde de fijne Engelse faience traditie in Frankrijk uitzetten. Men legde zich toe op tafelserviezen, decoratieve stukken en serviezen met initialen en wapenschilden voor vele honderden koninklijke en vooraanstaande families in Europa.

Vanaf 1906 heeft men ook lange tijd de beroemde Parijse rechthoekige metrotegels geproduceerd. Het bedrijf kent een rijke maar bewogen historie.

La Faïencerie de Gien is de belangrijkste en best verkopende producent van faience in Frankrijk. Het bedrijf richt zich op het hogere segment van de markt en is toonaangevend in de designtrends voor de gedekte tafel.

La Faïencerie de Gien werd ook toegelaten tot het Comité Colbert. Dit is een illuster gezelschap van 75 van de meest vooraanstaande Franse luxemerken zoals Bollongier, Cartier, Chanel en Hermès. Gezamenlijk draagt het Comité Colbert de gemeenschappelijke waarden van vakmanschap, creativiteit en de Franse “art de vivre” uit in de gehele wereld.

Het getoonde bestek is Duna matt gold van Cutipol. De loper is Provence van Le Jacquard Français.