Bijzondere espresso bekers

Adam & Ziege, de porseleinfabriek uit het Duitse Brandenburg heeft zijn deuren eind2015 gesloten. De ontwerpers Thomas Adam en Stephan Ziege richtten de fabriek 25 jaar geleden op en verwierven wereldwijd naam met hun collecties van artistiek en humoristisch porselein.

Espressokop met een glanzend hart in gepolijst goud
Espresso kop met een glanzend hart in gepolijst goud

De veranderingen in de markt dwongen ze om de stekker er uit te trekken: de oververzadiging van de markt en de enorme prijsdruk. Ze zouden nooit een kopje voor één euro kunnen produceren. Ook moesten ze zich altijd verweren tegen namaak van hun ontwerpen uit het Verre Oosten.
Ook het koopgedrag is veranderd. “Niemand bedekt de tafel nog zoals onze ouders dat op zondag deden “, aldus Ziege.

Espresso kop met vleugel van gepolijst goud

Als jonge ondernemers hadden Adam en Ziege hun porseleinfabriek in 1990 uit het niets opgericht  in een 70 vierkante meter grote schuur aan de rand van Berlijn. Beide waren  professionele ontwerpers. Thomas Adam is afgestudeerd aan de Universiteit van Kunst en Design in Halle en Stephan Ziege ging naar de kunstacademie in Weissensee-Berlijn. In het begin van hun carrière werkten ze voor gerenommeerde bedrijven zoals de Meissen porselein fabriek,maar al snel maakten zij naam voor zichzelf als producent van grappige zout en peperstrooiers en andere karakteristieke tafelaccessoires.

Schreuder & Kraan heeft hun producten altijd met veel plezier gevoerd. Ze waren ons echt opgevallen, deze opmerkelijke en prachtig gemaakte stukken meteen knipoog.
Gelukkig wisten ook onze klanten hiervan de waarde in te zien. Dit zijn de laatste stukken die nog maar beperkt voorhanden zijn, op is op.

Espressokop met vleugel van gepolijst goud 
Espressokop met een glanzend hart in gepolijst goud Espressokop met een oude sleutel, wit 
Espressokop met een oude sleutel in gepolijst goud